Kocaeli Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. İsveç, terörizme ve PKK’ya karşı çalışmalarını ağırlaştırdığını duyurdu

İsveç, terörizme ve PKK’ya karşı çalışmalarını ağırlaştırdığını duyurdu

SoleKinG SoleKinG -
10 0

NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye’nin somut bir adım beklediği İsveç’te yaşanan İslam’a yönelik nahoş taarruzlar, halihazırda terör konusunda telaş besleyen Türkiye’nin geri adım atmasına neden oldu.

Kaderi Türkiye’nin elinde olan İsveç için sancılı bir süreç başladı.

İsveç, geçtiğimiz aylarda yaşanan olay sonrasında birçok defa ortayı bulmaya çalıştı.

Bu esnada Finlandiya’nın üyeliği konusunda Türkiye olumlu fikirler beslerken, ülkenin “İsveç ile birlikte üye olacağız” diretmeleri baş gösterdi.

Konuya ait yeni bir gelişme yaşandı.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortasındaki Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan “Daimi Ortak Mekanizmanın” üçüncü toplantısı, Brüksel’deki NATO karargahında gerçekleştirildi.

İsveç, terörizme ve PKK’ya karşı çalışmaları yoğunlaştırdı

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen İsveç’in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, İsveç hükümetinin terör örgütü PKK’ya yönelik somut adımlar attığını belirleterek, şu tabirleri kullandı:

Ciddi organize kabahatler ile terörün finansmanı ortasında olan temas ülkemizin başına bela. Bu nedenle İsveç makamları somut adımlar atıyorlar. Hükümet bugün meclise bir ceza yasa tasarısı sundu. Yetkililer bilhassa terörizme ve PKK’ya karşı çalışmalarını ağırlaştırdı.

NATO üyeliği konusunda yorum yapmadı

Daimi Ortak Düzenek toplantısının düzgün geçtiğini ve ilerleme sağladıklarını aktaran Stenström, Türkiye’deki mevcut parlamentonun İsveç’in NATO üyelik başvurusunu onaylayıp onaylamayacağı istikametinde yorum yapmayacağını kelamlarına ekledi.

Peki yeni ceza yasa tasarısı ne içeriyor?

Ülkede terör örgütlerine üyeliğin cürüm kapsamına alınması hedeflenen yasa tasarısında, terör faaliyetlerine katılan ve terör örgütleriyle işbirliği yapan bireylere 4 yıla kadar mahpus cezası öngörülüyor.

Tasarıya nazaran, terör örgütünü destekleme, güçlendirme yahut teşvik etme kastı taşıyan faaliyetlere katılan şahıslar, en fazla 4 yıl mahpus cezasına çarptırılabilecek.

Ağırlaştırıcı nedenler var ise bu cürümlerin cezası en az 2, en fazla 8 yıl mahpus olacak.

Terör örgütü için silah, cephanelik, yanıcı ve patlayıcı unsur, ulaşım dayanağı, örgüte arazi ve mülk kiralama üzere hatalara karışanlara 4 yıla kadar mahpus cezası verilebilecek.

Bu hatalarda ağırlaştırıcı nedenler varsa 1,5 yıl ila 7 yıla kadar ek mahpus cezası öngörülüyor.

Tasarıyla otoritelere, terör örgütlerini finanse eden ya da diğer yollarla destekleyen bireyleri gözaltına alma ve yargılama konusunda çok daha geniş yetkiler tanınıyor.

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir