Kocaeli Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Barcelona’da büyük şok! Savcılık şike ve yolsuzluk soruşturması açtı

Barcelona’da büyük şok! Savcılık şike ve yolsuzluk soruşturması açtı

SoleKinG SoleKinG -
13 0

İspanya’da Barcelona’nın başı sporda yolsuzluk, usulsüzlük ve düzmece ticari evrak düzenlemek suçlamaları nedeniyle sıkıntıya girdi. 

Barcelona Vilayet Savcılığı, hakemlerle ilgili bilgi almak için eski Hakem Teknik Konseyi (CTA) Lider Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’ya ilişkin bir şirkete uzun yıllar ödeme yaptığı ortaya çıkan Barcelona Kulübü ile iki eski lideri ve birtakım yöneticileri hakkında cürüm duyurusunda bulundu.

Maliyenin vergi kaçırıldığı kuşkusuyla Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL şirketiyle ilgili birtakım hesapları incelemesi sonrası ortaya çıkan Barcelona’nın bu şirkete yaptığı ödemeler Katalan kulübünü davalık etti.

Hakemler hakkında bilgi alındığı savunması

Barcelona’nın 2001-2018 yılları ortasında toplamda 7,3 milyon avroyu CTA’ya ödediği ve bunun karşılığında hakemlerle ilgili bilgiler aldığı öne sürülüyor.

Savcılık mevzuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonrasında Negreira dışında Barcelona Kulübü’ne, eski liderlerden Jose Maria Bartomeu ve Sandro Rosell ile iki eski yöneticiye karşı dava açmak için kâfi kanıt olduğuna kanaat getirdi.

Sporda yolsuzluk, kulüp idaresinde usulsüzlük ve uydurma ticari doküman düzenlemek suçlamalarında bulunan savcılık, dava açılması için yasal teşebbüs başlattı.

“Kesinlikle bu türlü bir şey olmadı”

Barcelona Kulübü Lideri Joan Laporta, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Negreira’yı tanımadığını söyleyerek, “Barcelona hakem satın almaya hiçbir vakit çalışmadı. Ne hakem satın aldık ne de buna teşebbüs ettik. Katiyen bu türlü bir şey olmadı. Barcelona bu argümanlardan ziyan görmeden çıkacaktır” demişti.

İspanya Ceza Kanunu’nun 286. unsuruna nazaran kelam konusu kabahatler 6 aydan 4 yıla kadar mahpus, 1 yıldan 6 yıla kadar özel ticari işlerden men ve para cezası içeriyor.

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir