Kocaeli Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Süleyman Soylu’dan asrın felaketi telaffuzuna ‘algı operasyonu’ diyen Kılıçdaroğlu’na cevap

Süleyman Soylu’dan asrın felaketi telaffuzuna ‘algı operasyonu’ diyen Kılıçdaroğlu’na cevap

SoleKinG SoleKinG -
18 0

Türkiye zelzele felaketinde 2. haftayı geride bıraktı.

6 Şubat’ta büyük yıkıma neden olan sarsıntılar sonrası 11 vilayette enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, afet bölgesindeki yaralar da sarılmaya çalışılıyor.

Deprem sonrası başlayan çalışmalar devam ederken, bir yandan da siyasi önderler bölgeye ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bugün Hatay’a giden CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sarsıntının yaşandığı birinci günlerde afet bölgesinde hükümetin sorumluluktan kaçmak için ‘asrın felaketi’ telaffuzunu abarttığını sav etti.

Kılıçdaroğlu’na sert yanıt

Asrın felaketi sözüyle algı yaratmaya çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sert karşılık geldi. 

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının bahtsız bir açıklama olduğunu vurguladı. 

“Talihsiz bir açıklama yaptı, şanssız değilse makûs niyettir”

Kahramanmaraş’ta yaşanılan zelzelelerin yer kürenin en büyük sarsıntılarından birisi olduğunu ve bunu tüm dünyanın söylediğini vurgulayan Soylu, şu tabirleri kullandı: 

Kılıçdaroğlu’nun “Asrın afeti tabiriyle algı çalışması yürütüyorlar” diye bahtsız bir açıklama yaptı. Talihsizlik değilse makûs niyettir. Ne akılla, ne vicdanla bağdaşıyor. Alanda birçok şeyi yaşıyoruz. Bu zelzele çok geniş bir alanda olduğu için uyum gerektiriyor. Herkes bu bölgede gerçekten canla başla bir uğraş ortaya koyuyor. Bu bir insanlığın karşı karşıya kaldığı büyük bir yıkım ve dram. Biz bunun nasıl oluştuğunu ve nasıl bir imtihanla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz.

“Sussalar topluma daha fazla katkı sağlarlar”

Ancak bütün bunlarla birlikte sarsıntının başından itibaren sussalar topluma daha fazla bir katkı sağlarlardı. Burada umut bekleyen beşerler var. Bütün bu beşerler “yeni ben yerde yaşayabilirim” diye düşünüyor. Bir siyasi partinin genel lideri bunu çok abartıyorlar diyebilir mi, işte diyorlar. Her vakit eleştirebilirsiniz, fakat artık değil, yer kürenin en büyük sarsıntılarından bir tanesi.

“Bu yer kürenin en büyük sarsıntılarından birisidir, bunu tüm dünya söylüyor”

Bu, yer kürenin en büyük sarsıntılarından birisidir, asrın değil. Asrın tabiri bunu karşılamaz. Yer kürenin en büyük sarsıntılarından. Bunu biz söylemiyoruz, bunu Birleşmiş Milletler’den, dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki yabancı uzmanlar dahil bunu herkes söylüyor.

Gözden Kaçmasın Kemal Kılıçdaroğlu, asrın felaketi telaffuzunu algı operasyonu olarak yorumladı Haberin Detayları

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir