Kocaeli Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş Açıklama Yaptı

Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş Açıklama Yaptı

SoleKinG SoleKinG -
17 0

Türkiye Klasik Güreşler Federasyonu tarafından Cengizhan Şimşek’in övgü ve derecelerinin iptali ve tartışmane karar yayını ile 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ilan edilen Mustafa Taş, “Emin olun ben de başpehlivanlığı bu biçimde almak istemezdim fakat ortada bir yanlış varsa federasyonların yahut ilgili bu yanlışı yapan de en gerçek vazifesidir.” kıymetlendirme yaptı.

Başpehlivan Mustafa Taş, yaptığı yazılı, 24 yaşında genç bir pehlivan olarak Kırkpınar’da güreştiğini ve birinci yılında ikinci olduğunu hatırlattı.

Güreşlerin akabinde grup arkadaşı Cengizhan Şimşek’i birinci defa tebrik ettiğini söyleyen Taş, şu an Şimşek’in yaşadığı duruma da en çok kendisiyle üzüldüğünü kaydetti. Taş, içlerinde dün gece resmi olarak “2022 Kırkpınar Başpehlivanı” ilan edildiğini, Cengizhan Şimşek’in aldığı cezanın içerdiği yahut yanlışlığını tartışmanın haddi olmadığını söz etti.

Bunun resmi kurumların verdiği bir ceza olduğuna dikkati çeken Taş, “Kanun ve talimatlar herkes için bağlayıcıdır. Ben de bu kanunlara ve talimatlara bağlıyım. Emin olun ben de başpehlivanlığı bu halde almak istemezdim lakin ortada bir yanlış varsa federasyonların yahut ilgili kurumların bu yanlışı düzeltmek de en gerçek vazifesidir. Cengizhan tüzel uğraşına devam edeceğini lisana getirdi. Ben de bu uğraşta yanında olacağım ve bu süreçte federasyon, doping heyeti ve gerekli yetkililerin açıklamalarını sizler üzere takip edeceğim.” tabirlerini kullandı.

Kendisine gelen kararda, birinciliğinin ilan edildiğini ve kemer merasiminin yapılacağı tarihin tarafına iletileceğinin söylendiğini aktaran Taş, bilhassa toplumsal medyada “hain” ilan edildiğini lakin yaşanan durumun sorumlusunun kendisi olmadığını vurguladı.

Mart ayında verilen ve o tarihten beri bilinen kararın göz gerisi edildiğini, kendisinin de yeni öğrendiğini belirten Taş, bu uyuşmazlığın, davanın tarafı olmadığını bildirdi.

“Cengizhan üzere ben de mağdur durumdayım”

Bu süreçte erken bir merasimi kabul etmediğini, 2023 hazırlıklarını sürdürdüğünü, bu mühlet zarfında Cengizhan Şimşek’in hakkını araması için federasyondan vakit isteyeceğini ve sürecin takipçisi olacağının altını çizen Taş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cengizhan üzere bende mağdur durumdayım. Cengizhan ile federasyon ortasında yaşanan olayların bizlerle alakası yoktur ve mağduriyet dolaylı olarak bize de yansımıştır. Kemeri kabul etmemem ile alakalı binlerce bildiri aldım. Cengizhan kardeşim hakkını aramaya bu müddet zarfında devam eder, haklılığı ispatlanırsa kemer kendisinde kalmaya devam eder. Çünkü tüm uğraşlarına karşın bu ay içerisinde bir sonuç almaz ve benim birinciliğim tarafıma ısrarla tasdiklenirse benim bu karara daha fazla yapacak bir şeyim kalmayacaktır. Kemeri kabul etmediğim takdirde ben de diskalifiye edilirim ve sonraki atlete hak verilir. Bu türlü bir durumda, yani birincinin diskalifiye edildiği durumda ben de kemeri kabul etmezsem bu sefer üçüncü olan başpehlivan ilan edilir. Tekrar tekrar söylüyorum, birinci olan kişinin diskalifiye edildiği durumda unvanın hakkı ondan sonra gelenindir.”

Karara uymaması halinde diskalifiye cezalarını, hem hukuken hakkı olan başpehlivanlık unvanından hem de alanda güreşerek elde ettiği ikincilikten bireyler işaret eden Taş, “Belki de üstüne disiplin kurallarının uygulanması. Nitekim sporun içinden gelenlere nazaran. dedi.

Taş, birinci yılında ikinci olduğunu ve yolunun uzun olduğunu kaydederek, 2023’te de Kırkpınar’da da geçen yılki muvaffakiyetin sürpriz olmadığını kanıtlamak istediğini lisana getirdi.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir