Kocaeli Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Başvurusunu yaptı, 4 saat sonra Kocaeli’nin birinci EYT emeklisi oldu

Başvurusunu yaptı, 4 saat sonra Kocaeli’nin birinci EYT emeklisi oldu

SoleKinG SoleKinG -
19 0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kararın Resmi Gazete’de de onaylanmasının akabinde Kocaeli’deki emekli adayları SGK’ya akın etti. Sabah saatlerinde başvurusunu yapan 51 yaşındaki Ersel Efe, 4 saat sonra aylık maaşının bağlandığı belgeyi SGK Vilayet Müdürlüğü’nden teslim alarak, Kocaeli’nin birinci EYT emeklisi oldu.

Milyonlarca insanın merakla beklediği EYT ile ilgili karar, Resmi Gazete’de onaylandı. Kocaeli’de haberi alan emekli adayları, Toplumsal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde yoğunluk oluşturdu. SGK Vilayet Müdürlüğü, EYT’lilere yardımcı olabilmek ismine binanın dışında masalar kurup, vatandaşların sorularını cevaplayacak yetkililer görevlendirdi. Sabah erken saatlerden itibaren SGK’da ağır mesai başladı. Emeklilik hakkı kazanan 51 yaşındaki Ersel Efe de sabah yaptığı müracaattan 4 saat sonra maaş bağlandığına dair dokümanına kavuştu. Süreçleri tamamlanan Efe, devlete ve sürecin süratlice tamamlanmasına yardımcı olan SGK temsilcilerine teşekkür etti. Efe’ye maaş bağlandığına dair doküman SGK Kocaeli Vilayet Müdürü İsmail Ünlü tarafından verildi. Ersel Efe, Kocaeli’nin birinci EYT emeklisi oldu.

“Vatandaşlarımız için iyi uğurlu olmasını temenni ediyorum”

Açıklamalarda bulunan SGK Kocaeli Vilayet Müdürü İsmail Ünlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın maddeyi onaylamasına müteakip emeklilik kaidelerinden olan yaş kaidesi kalkmış bulunmakta. Natürel ki bu da uzun müddettir vatandaşlarımız için bir bekleyişti. Bu bekleyiş artık sona erdi. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için Kocaeli’deki tüm ünitelerimizce çalışıyoruz. Bilhassa iş ve süreçlerin yapılacağı binamızda bahçemizde ve bina içerisinde olmak üzere birçok lokasyonda müracaatları alıyoruz. Bilhassa belirtmek isterim ki e-devlet üzerinden müracaat yapmış olmaları işlerini çok daha kolaylaştıracaktır. Gerek onlar gerekse bizler için kolaylık sağlayacaktır. İnsanlarımızın e-devlet üzerinden başvurmalarını kıymetle rica ediyorum. Ancak buraya gelen her vatandaşımızın müracaatına da yardımcı oluyoruz. Bugün son vatandaşımız buraya gelene kadar burada olacağız, hafta sonu tekrar burada olacağız. Şu an alınan taleplerin sürece alındığı, sonuçlandırmaya yönelik bir süreç başlamış durumda. Vatandaşlarımız için güzel uğurlu olmasını temenni ediyorum” sözlerini kullandı.

“Mutluyum, hak ettiğimi düşünüyorum”

Emekli olmaya hak kazandıktan sonra soluğu SGK’da alan Fatma Üstüntaş, “Aslında çok uzun yıllardır beklemiyordum. Daha evvelce çalışmıştım lakin son birkaç yıldır evdeydim. 20 yıl sigortalı çalıştım. Tam 5 bin 900’da emekli olmam gerekiyordu, 5 bin 923 günüm var. Böylece emekliyim yani. Memnunum, hak ettiğimi düşünüyorum. Bundan sonrası için iyisi olsun. Süreç yapıp kayıt oluşturduk, bekliyoruz” dedi.

“Sabah başvurdum, 4 saat üzere süratli bir müddette emekli oldum”

Emekliliğe hak kazandıktan 4 saat sonra maaş bağlandığına dair dokümanını alan 51 yaşındaki Ersel Efe, “Bu anı dört gözle bekliyorduk. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Memleketimizin geçmiş olduğu zelzele felaketi sürecinde bunun çıkmış olması başka bir kıymet taşıyordu. Orada, sarsıntı bölgesinde bizim üzere birçok EYT’li kardeşimiz var. Onların da tahminen bir nebze yaralarına merhem olur. Devletimiz sağ olsun, var olsun. Sabah başvurdum, 4 saat üzere süratli bir müddette emekli oldum” diye konuştu. – KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

Kaynak: Haberler.com

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir